Tegnap itthon ebédre hal volt a főfogás. Van egy halas recept füzetünk, itteni, portugál, onnan jött az ötlet, mármint az elkészítés, mert a hal nem ritka ebéd fogás Portugáliában. A recept Dorada-ra szól, az egyike azon fehér húsú halaknak, amit sokan szetetnek és nem is túl drága. Mint megtudtam, a Dorada nevű halat magyarul Arany Durbincsnak hívják. Mik vannak!? Rendkívül egyszerű a recept, be sózzuk és becitromozzuk a halat, kicsit hagyjuk állni, majd megtöltjük apróra vágott fokhagyma, fekete olivabogyó, petrezselyem és olivaolaj keverékével, tetejére friss kakukkfüvet teszünk vagy annak szárított verzióját szórjuk. Kicsi olivaolajjal megkenjük és sütöpapírral bélelt edényben 180 C fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Nem fedjük le.
A végeredményt elfelejtettem lefényképezni, mert már éhes volt a család, gyorsan tálalni kellett. Ezért helyette az eredeti recept ínycsiklandó képét csatolom. Kis méretű egyben főtt krumplit, olajbogyókat és vegyes salátát adok mellé. Jó étvágyat!